A raktárkezelés optimalizálása elektronikus polccímkékkel

A siklócsapágy-technológia legnagyobb európai beszállítója, a GLT Bearings GmbH termékportfóliója mintegy 20.000 szabványosított cikket tartalmaz, melyből 4,5 millió darab a cég müncheni központi raktárában található. A müncheni telephelyen található cikkek optimális előkészítése érdekében az e-shelf-labels 5000 darab SES-imagotag G1 kiskereskedelmi címkével segíti a GTL Bearings raktár készletének kezelését.

Interfész az árukezelő rendszer és a címkék között

Az e-shelf-labels fő célja, hogy a digitális árcímkéket optimálisan hozzáigazítsuk a vállalat saját szoftveréhez. Az  elvárásaink mindig magasak. A GLT Bearings-szel való együttműködés során a kihívást az jelentette, hogy Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerükből időben megkapják a mennyiségi adatokat, a cikkinformációkat és a vonatkozó LabelID-t. Egyedi szoftver segítségével, nagy teljesítményű és hatékony infrastruktúrával és csapatunk szakértelmével interfészt hoztunk létre az ERP-rendszerrel, hogy az adatokat fel lehessen tüntetni a címkéken. A felület lehetővé teszi a címkéken megjelenített adatok gyors, egyszerű és megbízható kezelését és módosítását. A GLT Bearings raktárában a címkéken láthatók a cikkazonosítók, a mennyiségek és egy adatmátrix. Ezek lehetővé teszik a kis raktári szállítóeszközök tartalmának közvetlen azonosítását.

Bevált címkék az iparban és a kereskedelemben

A G1 címkék elsősorban az iparban és a kiskereskedelemben bizonyítottak, elektronikus árcédulaként és elektronikus címkeként egyaránt használhatók. A rendelkezésre álló különböző méreteknek és a három megjelenítési színnek köszönhetően a címkék egyedileg és rugalmasan használhatók. A G1 kiskereskedelmi címkék 4 cm (1,6 hüvelyk) és 30,9 cm (12,2 hüvelyk) közötti méretben, fekete-fehér, fekete-fehér-vörös vagy fekete-fehér-sárga színben kaphatók. A piros és a sárga színnel az információ további kiemelése is lehetséges. A még egyedibb testreszabás érdekében az elektronikus polccímkék előlapja is különböző színekre cserélhető. A különböző tartók lehetővé teszik azt is, hogy a SES-imagotag címkéket rugalmasan, különböző helyeken rögzítsék, és egyedileg igazítsák a különböző polcrendszerekhez.

A kiváló olvashatóságot garantáló e-ink technológia mellett a beépített NFC technológia számos hálózati lehetőséget biztosít a vásárló, a termék és a kiskereskedő közötti kapcsolattartásban. További előnye, hogy a címkék akár 5 év akkumulátor-élettartamot is biztosítanak. Egy funkció pedig lehetővé teszi a digitális táblák termék leírást, cikkszámot és árat tartalmazó megjelenítő oldalainak egyszerű cseréjét.

Az iparban a digitális e-ink kijelzők elsősorban a jelölés, a címkézés és a feliratozás területén bizonyítják értéküket. Míg a nyomtatott címkék cseréje gyakori és kényelmetlen feladat, az e-ink címkék feliratai egyszerűen és könnyen cserélhetők. Ez azt jelenti, hogy a raktárkezelés területén alkalmazott digitális címkéken megjeleníthetők termék leírások, a cikkek mennyisége, gép- és polc jelölések, folyamatábrák és útvonaltervek. Az ipari vállalatok számára előnyös, hogy a gyors és rugalmas frissítések által lehetővé válik a folyamatoptimalizálás és automatizálás. Az e-ink címkéknek köszönhetőn nincs szükség a papír címkékre, és hatékonyabb anyag- és munkaidő gazdálkodást tesznek lehetővé. A digitális címkék központilag kezelhetők, és a címkéken található LED-ek segítségével lehetőség nyílik különböző folyamatok vezérlésére is. Az aktuális árukészlet mindig látható, így elkerülhetők a hibák a folyamatban lévő műveletek során.