Élelmiszerkereskedelem

Az élelmiszer-kereskedelemben a gyakori árkiigazítások eddig olyan költségeket (címkenyomtatás, raktározás, selejtezés) eredményeztek, amelyek az elektronikus árcímkézés révén megszűnnek. Elkerülhetők a papírcímkék alkalmazásakor előforduló címkézési hibák. A dinamikus készletgazdálkodásnak köszönhetően jelentősen csökken a hulladék áru mennyisége. Mindezek következtében jelentősen megnő a kereskedelem hatékonysága. Megoldásunk leegyszerűsíti a romlandó áruk (pl. gyümölcs és zöldség) kezelését. A csatlakoztatás során polcon és a szoftverben párhuzamosan jelennek meg például a raktárkészletre vonatkozó figyelmeztetések, a minőségmegőrzési idő vagy a polckapacitás adatai. A nagyméretű kijelzőknek köszönhetően a grafikával ellátott, hálózatba kapcsolt árcédulák különösen megfelelnek a zöldség- és gyümölcs osztályok számára. A hálózatba kapcsolt árcédulák emellett egyszerűsíthetik és automatizálhatják az átfogó árkezelést (darab-, kiló-, tételkezelés).

Elektronikai üzletek

Az elektronikus kereskedelem és az online kereskedelem között komoly verseny folyik. Az e-polccímkék innovatív és digitális stratégiát kínálnak a kereskedőknek a tisztán online kereskedelem előnyeinek ellensúlyozására. A már meglévő értékesítési csatornákat tovább fejleszthetik, és lehetővé válik az összes csatorna szinkronizálása az elektronikus kiskereskedelemben. Az intelligens NFC chipek segítségével összekapcsolhatóvá válnak az árcímkék, és ennek köszönhetően az elektronikus kiskereskedelem nagy lépést tesz afelé, hogy egyenrangúvá váljon az online kereskedelemmel. Ez javítja az egyes üzletek árrugalmasságát és a termelékenységét, és növeli a vásárlókkal való interakciót.

Építkezés /barkácsolás / kertészeti kellékek

A szakkereskedőknek továbbra is a vásárlókra és a vásárlói tanácsadásra kell összpontosítaniuk. A személyes kapcsolatoknak még mindig fontos szerepe van. Ezt a feladatot szem előtt tartva az e-polccímkék abban segíthetik a kereskedőket, hogy optimalizálják az árucikkekhez kapcsolódó feladatok végrehajtását. Annak érdekében, hogy ezt a célt ne veszítsék szem elől, az e-polccímkék a kiskereskedők számára a menedzsment optimalizálásával, a tételenkénti feladatok ellenőrzött automatizálásával nyújtanak támogatást. Az elektronikus feliratoknak köszönhetően a barkácsáruház polcain lévő árak megváltoztatása nem igényel emberi erőforrásokat.

Drogéria, kozmetika

Egy drogériában az e-polccímkék hasznos információkat jeleníthetnek mind az alkalmazottak, mind a vásárlók számára. Az e-polccímkékbe integrált NFC-technológiának köszönhetően a vásárlók okostelefonjukon keresztül az igényeiknek megfelelő információkat, ajánlatokat és ajánlásokat kapnak. A drogériák dolgozóinak így több idejük marad az értékesítési tanácsadásra, míg az e-polcokon elhelyezett digitális árcímkék a kozmetikai és luxuscikkek esetében átfogóbb termékinformációt nyújtanak a vásárlóknak.

Bútorkereskedelem

A bútorkereskedelmet nagy kínálati dinamika és az internetes bútorszállítók által képviselt óriási versenykényszer jellemzi. Az elektronikus árcédulák nemcsak a nyomtatási- és hardverköltségeket, hanem az alkalmazottak kézi munkavégzését is minimálizálják. A digitális árcéduláknak köszönhetően lehetségessé válik, hogy a digitális kiskereskedelem egyes feladatai NFC-chipek segítségével valósuljanak meg, ilyen feladat például a bővített termékinformációk továbbítása az üzletbe látogatók mobilkészülékeire. Az áruk gombnyomásra történő automatikus ár- és információs címkézése biztosítja a kiskereskedelemben az árbiztonságot, a gyors és rugalmas reagálást az árváltozásokra, és az egyes termékcsoportok kínálati címkézésével lendületet ad az olyan kreatív marketing kampányoknak, mint például a "happy hour". Az automatizált leltárfelvétel pedig az alkalmazottak számára is időt takarít meg, melyet jobb ügyféltanácsadásra fordíthatnak.

Divat

A jövő divat piaca egyértelmű szerkezeti változásoknak és intenzív versenynek van kitéve. A divat világában még a bevált szaküzleteknek is folyamatosan innovatív és vonzó koncepciókkal kell megjelenniük. A divat világának is reagálnia kell a digitalizáció kihívásaira, és a digitális feliratozás segítheti a divatipart, hogy megfeleljen a megnövekedett vásárlói elvárásoknak. A címkék és a POS-rendszer hálózatba kapcsolásának köszönhetően lehetőség nyílik az egyénre szabott információk, aktuális kedvezmények és különleges körülmények zökkenőmentes és gyors lereagálására. A szakosodott kiskereskedők számára az omnichannel hálózatépítés és a folyamatok állandó optimalizálása jelenti a versenyképességet.

Kompakt méretének köszönhetően a fashionTAG ideálisan rögzíthető divatcikkekre, (felsők, cipők, táskák) digitális árcédulaként, míg modern dizájnja magával ragadó. A valós idejű árképzés, a földrajzi helymeghatározás, a valós idejű készletgazdálkodás és az online szolgáltatásokhoz való hozzáférés mellett a fashionTAG a Scan & Go szoftverrel kombinálva a polcon történő érintésmentes fizetést is lehetővé teszi.

Benzinkút és Non-Stop üzletek

A dinamikus árképzésnek különösen a non-stop kereskedelemben van jelentősége, mivel az árakat az aktuális igényekhez lehet igazítani anélkül, hogy további személyzetre lenne szükség. A napszakhoz igazított árak lehetővé teszik a vállalkozók számára, hogy ellensúlyozzák a megnövekedett személyzeti költségeket, és az egyértelműen kialakított árcédulák révén nyitottságot és átláthatóságot közvetítenek az ügyfelek felé.

A legmodernebb e-ink kijelzőknek köszönhetően az egyedi dizájn, az összes üzletben központilag összehangolt árak és a polcon lévő interaktivitás csak egy kattintásra van, függetlenül attól hogy milyen árképzési stratégia jellemzi a céget. Az e-ink kijelző ideális alap ahhoz, hogy megfeleljünk a modern kereskedelem elvárásainak.