Ipari megoldások: NEWTON elektronikus polccímkék

A digitalizáció folyamata az elmúlt években dinamikus növekedést hozott a feldolgozó ágazat egészében, ami számos ipari vállalat számára új kihívásokat jelent. Az ágazati követelmények teljesítéséhez innovatív ipari megoldásokra van szükség, különösen a folyamatokhoz igazodó raktárkezelés területén. A SOLUM NEWTON sorozatú elektronikus polccímkéivel az e-shelf-labels új, digitális megoldásokat kínál a készletkövetés és az eszközgazdálkodás javítására, legyen szó pontos, valós idejű készlet ellenőrzésről, a munkafolyamatok racionalizált tervezéséről vagy a késztermék abszolút pontosságú gyártásáról, az e-shelf-labels számos olyan funkciót kínál, amelyekkel a vállalatok időt és pénzt takaríthatnak meg.

Innovatív funkciók széles skálája

ELŐNYÖK ÁTTEKINTÉSE
  • Pick-by-Light technológia
  • Intelligens rendelés
  • A termékek nyomon követése
  • Roaming megoldás
  • Eszközkezelés
  • A folyamatok és utasítások digitalizálása

Pick-by-Light technológia

A gombbal ellátott címkék villogó LED-lámpával rendelkeznek, amely aktiválható, hogy jelezze a termék pozícióját a polcon, így az alkalmazottak könnyebben megtalálják az alkatrészeket az összeszereléshez. A felvételi gomb megnyomása megerősíti a termék felvételt, és a munkavállaló továbbléphet a következő gyártási részhez. A pick-by-light technológiának köszönhetően a gombcímkék minden szempontból egyszerű és átlátható leltárkezelést tesznek lehetővé. A funkció segít a hibák megelőzésében, a termelékenység és a sebesség növelésében, valamint a készletinformációk valós idejű frissítésében is.

Intelligens rendelés

Az elektronikus címkén található gomb megnyomásával gyorsan és egyszerűen kezdeményezhető az újrarendelés. A címke kijelzőjén található mennyiség információnak köszönhetően alkalmazottai még a kis tételek esetében is mindig áttekinthetik a rendelkezésre álló mennyiségeket,. A beépített multifunkciós billentyűk segítségével az áruk valós időben könyvelhetők ki, és az alacsony készletszintek továbbíthatók a beszerzési részlegnek. Ez biztosítja az egyszerű és átlátható készletgazdálkodást, és csökkenti a késlekedést és a feladat torlódást.

Járműkövetés a Trolley Tracking funkciónak köszönhetően

Az elektronikus címkék a belső szállításnál digitális útvonalnaplóként szolgálnak, nyomon követik a szállítási folyamatot az alkatrész kiválasztásától az összeszerelésig. A termékeket MES/ERP rendszer segítségével jelölik ki, és alkatrész, félkész termék és késztermék besorolás alapján kategorizálják. A járműkövető funkció lehetővé teszi az alkatrészek egyszerű, valós idejű ellenőrzését és a bejövő és kimenő áruk automatikus regisztrálását.

Roaming megoldás

A járművek nyomon követéséhez hasonlóan a digitális útvonalcímkék is nyomon követhetik a két különböző helyszín vagy üzem között közlekedő járműveket. Az elektronikus címkék nagyobb távolságon is javítják a nyomon követést, valamint segítik a bejövő és kimenő termékek nyilvántartását. Az üzemek között mozgó áruk nyomon követéséhez szükséges papírkötegek helyett a NEWTON roaming megoldása digitálisan tárolja az adatokat, ezzel csökkentve a papírfelhasználást.

Eszközkezelés NFC címkézéssel

Az elektronikus polccímkék digitálisan megjelenítenek minden fontos eszközinformációt, például az utolsó karbantartást, a gép foglaltságát vagy a hibaüzeneteket. Az elektronikus kijelző átláthatóságot és biztonságot teremt. A leltár digitális kezelése révén az alkalmazottak jobban tudják ellenőrizni a készletet. Ezenkívül az NFC-címkézési funkció lehetővé teszi az utolsó vagy a következő műszaki ellenőrzés ütemezését és elindítását.

A munkafolyamatok és utasítások digitalizálása

Az ipari szektorban az elektronikus címkék használatának legnagyobb előnye a folyamatok digitalizálása. A termékhez csatlakoztatott ESL-ek valós időben mutatják a fő szerverről vezérelt utasítások változásait. Ez lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak bármikor könnyen és gyorsan lekérdezhessék a munkafolyamatokat és utasításokat a címkéről. Ugyanakkor, a menedzsment rugalmasan adhat utasításokat, nyomon követheti és megerősítheti a munka állapotát anélkül, hogy a helyszínen, a raktárban tartózkodna. A folyamatok digitalizálásával elkerülhető a papír használata, ami nemcsak a környezeti terhelést csökkenti, hanem a vállalat márkaképét is javítja. Emellett minimalizálhatja az emberi hibákat a megrendeléssel kapcsolatos információk elosztása során.

Érdeklik az elektronikus NEWTON címkék, és szeretné őket optimális ipari megoldásként használni? Szívesen segítünk Önnek - az e-shelf-labels egyéni tanácsadást és számos innovatív terméket kínál.