Digitális címkézés a Chile Wein Contor / Wattlers Wein Welt-nél

A "Chile Wein Contor / Wattlers Wein Welt" csapata már több mint 30 éve áll az ínyencek és a borkedvelők rendelkezésére. A chilei borokat, valamint argentin, német, olasz, portugál, spanyol, francia, osztrák és svájci fajtákat online és a Köln melletti Zülpichben (NRW) található, szeretettel berendezett üzletben is árulják. A világ minden tájáról származó szeszes italokból nagy választékkal rendelkeznek. Ízletes mártások, tészták, ecetfajták és olajok teszik teljessé a finomságok széles választékát.

A választék növekedésével a "Chile Wein Contor / Wattlers Wein Welt" megoldást keresett arra, hogy a csapatnak ne kelljen többé kézzel, egyenként címkézni a számos csemegekészítményt. Az e-shelf-labels mint az elektronikus árcímkék különösen figyelmes és megbízható szállítója örömmel oldotta meg a problémát. A cél az volt, hogy a digitális árcímkék használatával véget vessenek annak a fárasztó feladatnak, hogy az üzlet polcaira kézzel rögzítsék az információkat. A rendszer  segítségével az akciók és az általános árváltozások esetében ezek automatikusan frissíthetők, amikor a weboldalon, webshopban változás történik. A korona járvány közepette a projekt minden előkészülete sikeresen megszervezésre került személyes találkozó nélkül. Az első helyszíni találkozóval pedig működésbe lépett az elektronikus árfeltüntetés az üzletben. Most a rendszer 1500 digitális címkével működik, a hozzá tartozó jeladóval és szoftverrel.

2,2"-os címkék az üzlethelységben

Az élelmiszerárak gyakori változása nagy kihívás a kereskedelem számára. A Chile Wein Contor / Wattlers Wein Welt bolti árai összhangban vannak az online áruházéval, így a kihívás kétszer akkora. Az e-shelf-labels az SES-imagotag gyártó VUSION címkék használatát ajánlotta. Az egységes méret és a 2,2 hüvelykes, könnyen olvasható kijelző segítségével mindenféle információ megjeleníthető fekete, fehér és piros színben. Lehetőség van az élelmiszer-kereskedelemben szükséges összes kötelező információk, például az alapárak (literenkénti vagy kilogrammonkénti ár) vagy az áru származási helyének feltüntetésére is. A Chile Wein Contor / Wattlers Wein Welt a digitális árcédulákat közvetlenül a polcon, az első részre rögzített sínekre aplikálta, de speciális rögzítési megoldásokat alkalmaz a megkülönböztetett helyen tárolt és a vízszintesen bemutatott borosüvegeken is. Az árváltozások mostantól pillanatok alatt frissülnek mind az üzletben és az interneten.

Practical application and a reliable solution

Amikor különleges ajánlataink vannak vagy általában az árak változnak, korábban kézzel írtunk kis címkéket és árcédulákat. Ez már nem kivitelezhető, tekintve az egyre nagyobbá váló széles termékválasztékot. Most már nyomon tudjuk követni, ha egy termék hiányzik a polcról. Ha a digitális árukezelésben megváltoztatjuk az árakat, azok perceken belül megváltoznak a boltban és a címkéken is. Mi újra az e-shelf-labels-t választanánk." – Christian Schmitz, IT vezető a Chile Wein Contor / Wattlers Wein Welt vállalatnál